Dugogodišnja tradicija naše obitelji

Apartmani su smješteni u staroj ambijentalnoj kući iz koje se širi predivan zeleno plavi umirujući pogled na kvarnerski zaljev i kvarnerske otoke. nalaze se u mirnom dijelu gradića a kuća stara 300 godina ima pripadajuću terasu i ozelenjenu okućnicu koja je bogata mediteranskim biljem, voćkama i maslinama gdje se gosti mogu tijekom svog odmora posvetiti, meditaciji, miru i rekreaciji.

Priđite falit nećete jer Beli ima ce celi svit nima.

Ovdje će vam stanovnici pružiti gostoprimstvo u čvrstim i dotjeranim sobama, a gostionica i pansion Beli u ugodnom ambijentu uz dobru domaću kapljicu nudi bejsku janjetinu, riblje specijalitete, plodove mora i ostale gastronomske užitke.

Beli je jedno od najstarijih i u prošlosti najvažnijih creskih naselja.

Naselje je akropolskog tipa, a smješteno je se na 130 metara visokom brijegu na  sjevernom dijelu otoka Cresa, na mjestu prethistorijske gradine. Tipično je primorsko naselje zbijenog tipa. U Belom se nalaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti, a neke od njih su: župna crkva s polukružnom apsidom starije romaničke crkve, u kojoj se nalazi nekoliko vrijednih glagoljskih natpisa, romanička crkva Sv. Marije s muzejskom zbirkom, gotička jednobrodna crkvica Sv. Antona na mjesnom groblju, prethistorijske staje pred ulazom u grad i rimski most preko kanjona te kamena glava kralja Abela.Mjesto Beli turistički je orijentirano za obiteljski i kamping turizam s lijepom šljunkovitom plažom i dobro zaštićenom lučicom. Također, iskazuje se kao ishodište za dugačke šetnje po prirodi predivnih šumovitih predjela Tramontane.U Belom se nalazi “Eko centar Beli” u sklopu kojeg je otvoren interpretacijski centar s nekoliko stalnih izložbenih postava, a to su biološka raznolikost cresko – lošinjskog otočja, priče o bjeloglavim supovima pod naslovom „Želite li stvarnost ili mit?“ te povijest i ekološka baština šume Tramuntane. Ujedno provode integralnu zaštitu bjeloglavih supova.

Poveznice